Gemengde hypotheek

Terug naar alle hypotheken

De gemengde hypotheek is echt een hypotheek op maat. Het is geen specifieke hypotheekvorm, maar een combinatie van verschillende hypotheekvormen. En die combinatie is speciaal voor jou samengesteld.

De kenmerken

  • De gemengde hypotheek is een combinatie van verschillende hypotheekvormen.
  • Met al jouw persoonlijke wensen en verwachtingen wordt rekening gehouden.
  • Je kunt de fiscale voordelen maximaal benutten.

Pure noodzaak of een slimme zet

Soms is het noodzakelijk om bepaalde hypotheekvormen met elkaar te combineren. Bijvoorbeeld als je te maken hebt met fiscale beperkingen, zoals de maximale duur van de hypotheekrenteaftrek of de maximale opbouw van een belastingvrij bedrag via een kapitaalverzekering. Maar je kunt ook voor een combinatie kiezen om optimaal gebruik te maken van alle voordelen die de fiscus en de hypotheekmarkt bieden.

Boxhoppen

Natuurlijk moet je bij de samenstelling van je combinatie wel voldoen aan de eisen die de hypotheekverstrekker stelt aan de minimale aflossing. Maar door deze eisen te combineren met fiscaal gunstige oplossingen en persoonlijke voorkeuren, kun je een hypotheek samenstellen die precies bij jou past. Vaak wordt hierbij het zogenaamde "boxhoppen" toegepast. Dat houdt in dat je gebruik maakt van alle vrijstellingen en fiscale voordelen die het boxenstelsel je kan bieden.

Een deskundig advies

Om een gemengde hypotheek optimaal te kunnen samenstellen, moet iemand een echte specialist zijn. Zorg er daarom voor dat je bij een dergelijke complexe hypotheekvorm kunt rekenen op een goed, eerlijk en onafhankelijk advies. Maak dus een afspraak met onze adviseur.

Neem voor meer informatie contact met ons op